Rengör bilen som ett proffs

När du vill åt den där skinande blanka bilen och vill att din bil ska se helt ny ut igen i den utsträckning det går finns det en hel del tips som du kan ta del av. Här lär du dig att rengöra din bil som ett proffs.

1. Avfettning. Lägg ned hela din själ och fuska inte med avfattningen. Det är viktigt att du kommer åt överallt och om du fuskar kommer du att få betala priset för det senare. Resultatet kommer inte att bli det du önskar dig. När skummet har skiftat från vitt till en lila ton är det dags att skölja.

2. Spola bort allt medel och all smuts som har lösts upp. Se till att det är ordentligt fräs på vattnet så att du får bort allt ordentligt.

3. Schamponera bilen med svamp. Så länge det är ett schampo som är avsett för bilar spelar det ingen roll vad du använder för medel. Även här gäller det att vara noggrann. Om du inte får bort allt ordentligt kommer det att bli en grå hinna över bilen.

4. Torka av bilen. Det kan du göra med en handduk och en gummitrasa för att sedan gå med trasa. Se till att bilen blir helt torr. Du bör inte låta den torka på egen hand om du vill ha en snygg lack.

5. När du vill åt det perfekta resultatet ska du vaxa bilen. Då kommer den att hålla sig bättre även efter tvätten och stå emot smuts och damm.

6. Dammsug bilens insida. Mycket mer smuts än du tror fastnar i din bil.

7.Rengör klädsel och inredning. Komplettera gärna med en wonderbaum för att få en fräsch doft i bilen.

8. Fönsterputsning. Rengör dina fönster som du putsar andra fönster.

9. Däckglans får dina däck att bli skinande rena.

En välpolerad och välvårdad bil blir mer värd, och har du tur kan du tjäna pengar snabbt på att köpa en bil i lite sämre skick och fixa upp den.

Lämna en kommentar