Intervju med svenska racingstjärnan Ida Zetterström

Ida Zetterström har gjort sig ett namn inom racingvärlden och har under sina tävlingsår körat sig in i både publikens och experternas hjärtan. Hon är känd för sin snabbhet, taktik och förmåga att hålla huvudet kallt även under de mest pressande omständigheterna på banan. I denna intervju får vi komma närmare den svenska racingstjärnan som berättar om sina erfarenheter, drivkrafter och vad som väntar i framtiden.

Tävlingsinstinkten som barndomskärlek

För Ida Zetterström började allt med en brinnande passion för snabba bilar redan som liten flicka. Hon växte upp i en familj där biltävlingar var en central del av helgunderhållningen och det dröjde inte länge innan hon själv satt bakom ratten och kände adrenalinet flöda.– Det var magiskt, minns hon. Första gången jag satte mig i en go-kart kände jag att det här är det jag vill göra. Känslan av frihet, snabbhet och kontroll var helt enastående. Sedan dess har jag bara haft ett mål i sikte: att bli bäst. Hon började sin karriär på go-kartbanan och vann sin första tävling vid tio års ålder. Sedan dess har hennes resa tagit henne från nationella mästerskap till att konkurrera på internationell nivå. Idas beslutsamhet och hårda arbete har lönat sig och hon har sakta men säkert klättrat på rankinglistorna inom olika racingklasser.

Från nationella framgångar till internationell scen

Idas övergång från nationell till internationell racing var inte bara en ökning i konkurrens utan också en stor utmaning i sig. Den internationella arenan kräver inte bara snabbhet utan också förmågan att anpassa sig till nya banor, motståndare och kulturella skillnader.– Varje ny bana är som ett nytt kapitel som behöver skrivas och varje motståndare är ett möte där man lär känna sig själv och sin bil på djupet, säger Ida när hon reflekterar över sin internationella karriär. Hennes framsteg på den globala scenen har inte gått obemärkt förbi. Ida har tilldelats flera priser och erkännanden för sina prestationer och har etablerat sig som en respekterad förare i motorsportvärlden. Men vägen dit har inte varit fri från motgångar.– Det är en ständig kamp. Du slåss inte bara mot andra förare utan även mot egna rädslor och osäkerheter. Det är en utmaning jag välkomnar varje gång jag stiger in i bilen, förklarar hon. För Ida är det denna ständiga strävan efter förbättring och övervinnande av hinder som gör racing så fascinerande. Det är mer än en sport för henne; det är en livsstil och en ständig läroprocess.

Teamet bakom framgången

För varje förare som står högst upp på prispallen står ett helt team som arbetat hårt för att göra det möjligt. Ida betonar vikten av att ha ett stöttande och kompetent team runt sig och att framgången verkligen är en kollektiv ansträngning.– Jag skulle inte vara där jag är idag utan mitt fantastiska team, förklarar Ida. De är de första jag tackar när vi vinner och de första jag stöttar när vi stöter på problem. Hennes team består inte bara av ingenjörer och mekaniker, utan även fysioterapeuter, kostrådgivare och mentala coacher som alla spelar en vital roll i hennes framgång. Idas fysiska och mentala förberedelser innan loppen är lika viktiga som arbetet som utförs på bilen.– Racing är en sport som kräver fokus, snabba beslut och fysisk uthållighet. Utan mitt team som ser till att jag är i toppform på alla dessa områden, skulle jag inte kunna prestera som jag gör, säger hon med eftertryck.

Ida Zetterströms vision för framtiden

När man pratar om framtiden är Ida både vördnadsfull och spänd på vad som komma skall. Hon har nått stora framgångar men är långt ifrån nöjd. Hennes ögon lyser av en bestämd glöd när hon diskuterar sina mål och ambitioner för kommande tävlingssäsonger.– Jag siktar på att fortsätta växa som förare och som individ. Jag vill bryta ny mark, inspirera nästa generation och fortsätta att bana väg för kvinnor i motorsport, förklarar Ida bestämt. Hon är också passionerad om att använda sin plattform för att belysa hållbarhet inom racing. Med teknologiska framsteg och skiftet mot mer miljövänliga alternativ som eldrivna racerbilar ser hon fram emot att vara en del av denna positiva förändring.– Det är en spännande tid att vara inom racing. Vi har en chans att påverka och leda vägen mot en mer hållbar motorsport för framtida generationer att njuta av och vara stolta över, avslutar hon med ett leende. Med sitt fokus, hårda arbete och dedikation är Ida Zetterström sannerligen en racingstjärna att hålla ett öga på. Hennes resa berör inte bara racingbanan, utan resonerar med alla som strävar efter att nå sina drömmar och sätta avtryck i världen.

Lämna en kommentar