Tre timmar grovfräsning

Tur att jag inte har mer än en bild på kvällens fräsjobb, annars hade uppdateringen blivit så trist att pelargonerna vissnat.

Jag hade stora bekymmer med att spänna upp biten för att ta utsidan av kompressorhöljet, radien på insidan gjorde att biten inte gick spänna upp i svarven och pinnfräsa bort ett kilo aluminium är inget som en vis man gör.

Tur att man inte är speciellt vis då.

Nu börjar jag bli seriöst less på att veva rundmatningsbord, det ska bli underbart roligt att bryta emellan med lite ramtillverkning snart. Nedan ser ni ett fynd från det bakre lastutrymmet på Regalskeppet Vasa som ska få bli styrutrustningen på turbinhojen, här inspänd i en Saxoped 1125B ramjigg.

Tre timmar ikväll som sagt, så med lite pyssel i fredags blir det väl 103 timmar ganska prexis.

Skrivet av Johansson i kategorin JU-01 gasturbinsbygge.
21 October

4 Responses to “Tre timmar grovfräsning”

 1. Bjursingen says:

  Över 100 timmar! Måste säga att det har hänt sjukt mycket, på relativt lite tid, Snart är det dax för garagefest, det blir kul som fan!

 2. Johansson says:

  Jo, det har faktiskt rullat på riktigt bra nu under sommarhalvåret. När de första delarna köptes i vintras trodde jag knappt att jag skulle ha ritningarna klara vid det här laget .

  Det ska bli jävligt skoj! Kul att få se MEracing-garaget också, jag ska ut med tumstocken till Passaten ikväll och se efter hur långa rör som ryms.

 3. Johansson says:

  Kollade just in sökordslistan igen, dagens höjdpunkter bland de som Googlat sig in på vår sida är “sol i Albanien” och “hemmagjord banjo”…

 4. Erik says:

  Sol i Albanien kan jag inte alls förstå, men hemmagjord banjo(koppling) känns mer lättförklarad. Kanske dags att dra igång ett Albanientema på sidan.

Lämna en kommentar