Raketmotorn är färdig!

Som en parentes till den tidigare uppdateringen idag kan jag släppa några spionbilder på den färdiga (bortsett från lite färg) raketmotorn MR-1000, jag smet ut innan middagen och svetsade fast tätningsringen Olov svarvade till åt mig i motorhöljet och skruvade ihop allt.

Photobucket

Photobucket

Bara som en storleksjämförelse ställde jag raketmotorn bredvid min AMT Pegasus gasturbin, dom är nästan identiska i storlek men raketmotorn är beräknad att ha 6.5 gånger högre dragkraft… =)

Photobucket

Skrivet av Johansson i kategorin 1000N NOX/metanol raketmotor.
25 March

8 Responses to “Raketmotorn är färdig!”

 1. Oddvar says:

  For en sexy liten sak da! :)
  Flott jobb!

 2. Johansson says:

  Tackar! Hoppas den är lika tjusig efter första provstarten… =)

 3. Oddvar says:

  bare den ikke smelter så…
  Blir spennende å se. Det kommer vel film?
  Er vel lenge til enda men..

 4. Johansson says:

  Det är en hel del jobb kvar innan det blir tal om provkörning, jag måste få brukshojen körklar så jag kan ta ut den ur garaget och ställa in gocartramen som raketmotorn ska monteras på.

  Sen ska det tillverkas tankfästen, dras en massa hydraulrör och massa annat så det är nog högsommar innan den är klar för start.

  Film kommer självfallet, kan bli filmat med höghastighetskamera också då Lars-E har en sån. En kamera ska dessutom ha en sotad lins för att fånga upp eventuella mach-diamanter i utblåset.

 5. Oddvar says:

  spennende!!!!!!!!!!

 6. Bjursingen says:

  Fränt!
  Den ser liten men rå ut. Mycket intressant provstart.
  Hur mycket borde den låta då?

 7. Johansson says:

  Ingen aning men direkt tyst lär den inte vara… :)

 8. [...] our humble opinion, the most interesting build is the 1000 Newton liquid fuel rocket engine. The liquid-cooled engine guzzles NOX and methanol, and bears a striking resemblance to liquid [...]

Lämna en kommentar