Packningsklippning

För några dagar sedan gjorde jag ett par timmar med slipstiftet för att göra den sista inpassningen av kompressorhöljet, det var så ointressant att jag inte iddes skriva något om det då, men här ser ni hur fantastiskt spännande det var:

Jag svarvade även ner flänsen på höljet för att kunna få plats med en packning där, då går det lätt att justera frigången på kompressorexducern (spetsarna längst ut på kanten av kompressorutloppet) som ska vara ungefär 0.20mm. Några ark papperspackning med olika tjocklekar köptes på Laitis och klipptes ut till finfina packningar blodsockerdarr till trots, inte det lättaste att vara stadig på handen när det var 18 timmar sen man åt något mer än en macka…

Och se så fint det blev!

Här ser ni ett kort på kompressorinloppet med rätt frigång på bladen, jag ska putsa bort alla fula repor och sånt senare när jag fräst spåren för startmotorfästet i inloppsradien.

En sista bild på motorn med oljerören monterade, det blev en oväntat tjusig ljussättning ser jag nu eftersom Erik svetsade ihop en skoterkälke i bakgrunden.

Tre timmar tog det här, 111.5h totalt.

Skrivet av Johansson i kategorin JU-01 gasturbinsbygge.
30 October

5 Responses to “Packningsklippning”

 1. Björn says:

  va å kolla om du va i garaget idag men icke! va dock 2 andra där som körde en 850 me R Fälgar mm. du få väl hör av dig nå framöver om nå besök

 2. Erik says:

  Två stycken kan inte köra samma 850. Du hade tur att vi va på bra humör just när du kom förbi =)

 3. STOR-björn says:

  Ja de va då en jävla tur Erik för du brukar ju kunna vara rätt så hård mot folk som säger att DU åker volvo=)

 4. Johansson says:

  Jo du Björn, Erik brukar i vanliga fall bita folk han inte känner så du hade en jäkla tur som vände i dörren. =)

  Har du nåt mobilnr kan jag skicka ett meddelande nån gång jag ska ner och inte har så mycket att göra, oftast försöker jag låsa in mig för att inte bli störd när jag jobbar.

  (nu lär väl Erik snart påpeka att jag redan är störd så det gör inget…)

 5. Björn says:

  jaja en körde å en åkte då! :P
  Jajjemen de ha ja 073-84 93 322

Lämna en kommentar