Förkylningsterapi…

När man är snuvig och eländig måste man se till att göra det bästa av situationen, det vill säga bygga gasturbiner. Jag köpte en M6 bottentapp igår som kom väl till användning idag.

Sen försänktes de motsvarande hålen i kompressorhöljet.

För att få någon sorts snits på bygget bestämde jag mig för att runda av ytterkanten på diffusorlocket, samma träfräs som användes till att göra radien på diffusorkanalerna fick göra rätt för sina 47kr på Jula en gång till.

Efter att ha slipat bort de värsta reporna med 500´s slippapper börjar det se ganska hyfsat ut, jag har fortfarande inte fasat av flänsen på kompressorhöljet men det hinns senare.

Hela turbinaxeln är som ni ser ihopmonterad så jag kan mäta spelet mellan kompressorhjul och höljet, det ska bara vara en dryg tiondels mm så det krävs lite finlir för att få det bra.

Tvåkommafem timmar idag, 108.5h totalt.

Skrivet av Johansson i kategorin JU-01 gasturbinsbygge.
26 October

11 Responses to “Förkylningsterapi…”

 1. marcus says:

  Fy fan va fränt ! Jag såg er live i Funäs tidigare år och har även följt bloggarna lite sporadiskt och kom just ihåg det ikväll så efter att ha suttit framför datorn en betydligt längre tid än jag egentligen skulle så måste jag ju lämna en kommentar i alla fall !

  Lycka till och hoppas jag kommer till Funäs i år igen för det här vill man ju inte missa och bra skrivet åxå !

  mvh Marcus Helsing

 2. Johansson says:

  Kul att du gillar byggena!

  Min motor kommer inte vara i närheten av färdig till vinterns Speedweekend, utan det blir gasturbinspark för hela slanten. Nästa års tävling däremot borde jag hinna klart till.

  Du får komma förbi på en kopp kaffe och snacka lite skit ifall du ser oss i Funäs i vinter, det kommer förhoppningsvis inte vara lika stressigt för våran del nu när vi “bara” har ett fordon att hålla liv i.

  Förra vintern var det så mycket att stå i att vi knappt hann äta, än mindre vara trevliga och småprata med folk som kom förbi. Inte speciellt kul när det blir så.

 3. Olov says:

  Nä vi hade inge roligt alls i Funäs… ;)

 4. Johansson says:

  Du har rätt Olov, det lät lite fel det där. Vi hade hur jäkla kul som helst kanske jag ska förtydliga, men det hade gärna fått vara lite mer tid för prat med depågrannarna och en pilsner eller två till i puben. =)

 5. Olov says:

  Jo vi hade ju apkul men det va nog ingen annan som tyckte att vi va så kul kanske… :)

 6. marcus says:

  Jag tror nog ni hade kul hur som helst , det hade jag ! Och inte drack jag kaffe på hela dan heller …. ;)

  Keep up the good work så ses vi kanske nån gång ! Jag har lite egna ideer om ett fulbygge som står halvklart i ladan och som skulle passa på isen om nån orkar få fart på skrotet… dock inge raket men låter ganska illa ändå !

  Marcus

 7. Olov says:

  Det är bara till att dra igång då Marcus! Funäs är 5 månader bort!!! :) Om det nu blir nåt mer, men det hoppas vi på!

 8. Daniel Ivarsson says:

  Kanske skulle det behövas ett prerun med diverse depåsparkar på Medvinden i vinter. Själv har jag ett yxbygge med en DKV motor. Det skulle vara kul.

  Ropen skallar motorsparkar åt alla! (eller jet)

 9. Johansson says:

  Vi siktar fegt nog på att hinna provköra innan tävlingen i år, det är inte tokmycket jobb på gasturbinsparken innan den går starta eftersom ram och brännkammare mer eller mindre är färdiga redan.

  Ska du ställa upp med ditt bygge i funäs?

 10. SHRA-Jim says:

  Kul att det stuln… jag menar “hittade” sponsormaterialet kommer till användning.
  Satt just och kollade igenom era filmer från senaste sammankomsten i Funäs och trots att man vart påmind om hur blött, kallt och jobbigt det var så längtar jag nåt fruktansvärt!

  More Jet Power to the people!

  Snyggt byggt förresten.

 11. Johansson says:

  Ja, det har redan gjort rätt för sig. Fräsarna funkar mycket bättre än mina gamla slitna kinespinnar. =)

  Att man längtar till Funäs! Men det är tur att det är några månader kvar eftersom vi har en hel del att göra innan det är dags att dra iväg.

  Tack!

Lämna en kommentar